TROYAN PLAZA HOTEL / ТРОЯН / БЪЛГАРИЯ star star star star

TROYAN PLAZA HOTEL star star star star

ТРОЯН / БЪЛГАРИЯ

Тип стаи

Програма

Условия

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО/ЛЕВА И ВКЛЮЧВАТ:
·       Съответният брой нощувки в избрания хотел, тип помещение  и вид изхранване;
·       Обслужване на място от представител на фирмата партньор /само при организирани групови пътувания.
  
ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
·       Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” (извън България) с покритие 10 000 евро – 0,51 евро/1,00 лв. на човек на ден за лица до 70 години, (за деца до 18 години -30% отстъпка, за лица над 70 и до 85 години 100% доп. увеличение);
·       Застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по – малко от 10 дни. Цената на застраховка „Отмяна на пътуване“ зависи от стойността на закупения пакет, възрастта на туриста и датата на приключване на туристическите услуги;
·       Допълнителни мероприятия и екскурзии, предлагани на място;
·       Туристическа такса/данък, когато е упоменат извън параметрите, включени в цената, за дадената дестинация, се заплаща допълнително в упоменатия ред при пристигане/напускане на хотела на рецепция;
·       Разходи от личен характер.
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
Моля да имате предвид, че предложенията не са обвързани с предварителна резервация. Цените и наличностите  са актуални към момента на изготвяне на офертата  и не са гарантирани до създаване на резервация.
 
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
·       Трите имена на български и латински език, EГН, дата на раждане на всеки турист;
·       Депозит в размер от 30% до 70% от общата дължима сума в зависимост от предлаганата дестинация при записване по стандартните ни предложения;
·       Доплащане до 21 дни преди датата на пътуване.
 
УСЛОВИЯ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ:
·       Обявените цени, с включена отстъпка за ранно записване, са валидни при резервация и плащане, описани конкретно за всеки хотел;
·       При промяна или анулация на резервация, направена и потвърдена по промоционалните цени за ранни записвания, се прилагат обявените от хотела условия.
 
УСЛОВИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ:
·       Настаняването в хотелите става стандартно след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 12.00 часа, моля да се информирате на рецепция;
·       По регламент при настаняване в хотели с включено изхранване, консумацията, както и ползването на включени услуги, са съобразени с часовете на настаняване и освобождаване, за които е в сила резервацията. Извън престоя може да бъде изискано допълнително заплащане;
·       Настаняването в стая със специфични параметри - изглед към морето, в основна част на хотела или др., става само в случаите, когато са гарантирани със съответното доплащане.
 
ЛЕГЕНДА:
·       RO (Room Only), RR(Room Rate), OB (Only Bed) – Без изхранване;
·       BB (Bed&Breakfast) - нощувка+закуска (безплатни напитки само по време на закуската: чай, кафе, вода);
·       HB (Half Board) - полупансион: нощувка+закуска+вечеря (безплатни напитки само по време на закуската: чай, кафе, вода);
·       FB (Full Board) – пълен пансион: нощувка+закуска+обяд+вечеря (безплатни напитки само по време на закуската: чай, кафе, вода);
·       AI (All Inclusive) - всичко включено в цената: пълен пансион+алкохолни и безалкохолни напитки местно производство;
·       UAI (Ultra All Inclusive) - всичко включено в цената: пълен пансион+някои вносни алкохолни напитки+някои допълнителни услуги по усмотрение на администрацията на хотела.

TROYAN PLAZA HOTEL star star star star

ТРОЯН / БЪЛГАРИЯ

Хотел Троян Плаза е разположен в центъра на град Троян, по поречието на река Бели Осъм.
В близост са Троянският манастир, Изложението на художествените занаяти и изкуства в Орешак, Природо-научният музей Черни Осъм, минералните извори в местността Чифлик и връх Беклемето.
 
Описание на стаите:
Хотелът разполага с 22 стандартни стаи, 27 луксозни стаи, 6 луксозни-едностайни апартамента, 1 VIP апартамент- тип мезонет.
Стандартни двойни стаи - 2 легла, итернет връзка, минибар, LCD телевизор, климатик.
Луксозни двойни стаи - някои с 2 легла, а други със спалня, минибар, телевизор, телефон, интернет връзка, баня с вана, климатик, тераса над река Бели Осъм с изглед към планината.
Луксозни апартаменти - спалня, минибар, телевизор, телефон, климатик, интернет връзка, баня с вана, просторна тераса над река Бели Осъм, разкошна гледка към планината.
VIP апартамент - мезонет с директен достъп с асансьор, сауна, двуместно джакузи, компютър и принтер, минибар, 2 телевизора, телефон, климатик, интернет връзка, баня с вана, просторна тераса над река Бели Осъм, разкошна гледка към връх Беклемето.
 
На разположение на гостите са:
·       Ресторант Троян – 120 места и VIP зала с 20 места
·       Механа Троян – 100 места; възможност за предварителна поръчка на деликатесни ястия
·       Лятна градина с барбекю, пещ и чеверме със 100 места
·       Лоби-бар с 40 места и богат избор на напитки
·       Фитнес-център със свободен достъп за гостите на хотела
·       Релакс-център: сауна, малък 4-местен охлаждащ басейн с хидромасаж, джакузи, масажи
·       фризьорски и козметичен салон
·       магазин за козметика и сувенири
·       рум-сервиз
·       интернет връзка във всички стаи
·       хотелско пране и гладене
·       сейф за ценности
 
Хотелът разполага с три конферентни зали с модерно оборудване – за 40, 60 и 100 места. Хотелът разполага със собствен охраняем паркинг за 60 автомобила, безплатен за гостите на хотела.

TROYAN PLAZA HOTEL star star star star

ТРОЯН / БЪЛГАРИЯ

TROYAN PLAZA HOTEL star star star star

ТРОЯН / БЪЛГАРИЯ

Хотелски услуги

TROYAN PLAZA HOTEL star star star star

ТРОЯН / БЪЛГАРИЯ

Троян

Троян се намира в Северна България, разпростира се на двата бряга на река Бели Осъм в подножието на Троянския балкан.
Намира се на 180 км североизточно от София, на 35 км от Ловеч и на 25 км от историческия Троянски проход в Стара планина.
Градът се радва на богоизбрано съчетание на свежа и уханна пролет, прохладно лято, слънчева и топла есен, мека и снежна зима.
Археологически разкопки свидетелстват, че този район е бил населен още през палеолита. Днешният град Троян е създаден през 15 век. Троян е известен с уникални произведения на изкуството и художествени творби на народните занаятчии. Интересни забележителности са: Архитектурен комплекс "Нунки", Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства, Природонаучен музей, Троянски манастир "Успение Богородично", Църква "Св. Параскева". Ежегодно в града се провежда Празник на сливата и сливовата ракия. Интерес представляват и Курортно-туристическият комплекс „Беклемето” и скалният свод “Крали Маркова дупка”.
На 12 км от Троян и на 2 км от Троянския манастир се намира село Орешак. Всяка година в селцето се провежда панаир-изложба на народните художествени занаяти.
На 18 км западно от Троян, по пътя за Тетевен се намира и село Шипково, което е балнеолечебен курорт с открит минерален басейн и плаж. Минералната вода на Шипково е с 52 градуса по целзий и се използва, както за лечение, така и за консумация.
Освен с прекрасната ви природа, Троян е място с  много природни, архитектурни и исторически забележителности.  Тук през възрожденско време занаятчийството е било в голям разцвет, строяли са се уникални сгради, които днес са архитектурно и историческо наследство за всички българи.
В града има  архитектурни комплекси, които  предизвикват любопитството и интереса на всеки посетител :  архитектурният ансамбъл около къщата на Власи Власковскакто и ансамбъъла  до Марковския мост. Стари къщи има и в махалите Дрянска и Попишка.
Троян възниква през 15 век като попътно селище в началото на Троянския проход. Името си получава от древноримския път Виа Траяна, свързващ Дунав с Бяло море още през 1 - 2 век от н.е.
През 1868 г. Троян е обявен за град. През 1871 г. Левски основава революционен комитет в града. През 1877 г. градът  е опожарен от отстъпващите турски войски. През 1911 г. светва първата електрическа крушка и Троян става третият електрифициран град в България, след София и Пловдив.
 

В района на Троян се намират природните резервати Козя стена, Стенето и Северен Джендем. Те са част от Национален парк  “Централен Балкан”“, известен със своята уникална растителност и животински свят.
 
В резервата Северен Джендем  се намират около 30 водопада с височина над 20 м. Релефът е силно разчленен и богат на скални форми, които често са труднопроходими.

Резерватът Стенето обхваща цялото горно течение на река Черни Осъм . Районът е богат на пещери, които са недостатъчно проучени. В резервата могат да се видят и скални образувания с фантастична форма. Интересно карстово образувание е скалният свод “Крали Маркова дупка”, в близост до хижа Амбарица.

Козя стена е най-малкият резерват в парка, създаден с цел опазване на ендемичния вид старопланинския еделвайс , на вековни букови и буково-елови гори. На територията му се намират уникални скални формации, обитавани от много видове грабливи птици.

Местността Белемето  е в началото на Троянския проход , на 1320 м. надморска височина, с хубави поляни и широколистни гори. Там е построено едноименно туристическо селище, чието изграждане започва през 1962 г. по специален план. Беклемето предлага чудесни условия за зимен туризъм. В непосредствена близост се намира най-добрата писта в България за ски-бягане и биатлон в широколистна гора, отговаряща на европейските изисквания.

Троянският манастир "Успение Богородично" , на 10 км от града,  е  трети по големина в България.

Интерес предизвиква и храмът "Света Параскева", който е бил построен през 1835 г. През 1871 г. храма  е посетен от Дякон Игнатий /Левски/ , където той взима участие  в богоусложенивто, като го оглася с  чудния си глас.

Архитектурен комплекс "Нунки" - с реставрирани къщи в типичен за района възрожденски стил,   също  трябва непременно да се види  от туристите.

В града се намират и множество музеи : Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства — уникален за страната музей, който се намира в центъра на Троян. Най-старите експонати са от 10-9 век пр.н.е. - предмети от тракийски могилен некропол, открит до Троян. В музея се съхранява и уникален макет на троянската занаятчийска чаршия от 19 век; автентична грънчарска и бъкличарска работилница от същото време.

Природонаучен музей в с. Черни Осъм е  уникален за страната. В трите му зали са експонирани 700 представители на флората и фауната на Централна Стара планина.

На около 30 км от Троян се намира язовир Сопот, който предлага чудесни възможности за любителите на риболова. Язовирът е чудесно място и за водни спортове, плаж и отдих.

Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства – Троян
Музеят се помещава в първата сграда от Следосвобождението в град Троян от 1881 година. През 1924 година е започнато музейното дело в града. Основоположник е учителят краевед Власи Илиев Лингорски. Той е автор на първата история на града. В музея  са показани дървообработващите и металообработващите занаяти, на тъкачеството, резбата и иконописта. Троянската битова керамика е едно от най-интересните неща в музея. Експонираната автентична грънчарска работилница проследява производството на глинени съдове в рамките на няколко столетия. През 1970 година е открита експозицията "Възраждане". Тя е уредена в реставрираната сграда на турския конак, вдигната през 1868 година благодарение на Тотю Михов за нуждите на турската администрация. Експозицията поставя акценти като: макетите на Взаимного училище, на "Жълтото" училище, на църквата "Св. Параскева", на хана на В. Спасов, където е създаден Троянският революционен комитет и други. През 2003 година Музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства - Троян изгради нови съвременни фондохранилища за многобройните си колекции. В 11 помещения се съхраняват фондовете: "Керамика", "Народни художествени тъкани и облекла", "Изобразително и приложно изкуство", "Художествено дървообработване", "Градска къща".

Къща музей на Иван Хаджийски
Иван Хаджийски е български публицист, социален психолог-марксист. Той е роден през 1907 година в град Троян в бедно занаятчийско семейство. Той е родоначалник на социалнопсихологическата школа в България. Само за 10 години той написва 4 книги, както и 20 статии. На 4 октомври 1944 г. Иван Хаджийски загива като разузнавач[5] на кота 807 на връх Висока чука. Къщата музей е обновена и модернизирана през 2007 година по случай 100- годишнината от рождението на Иван Хаджийски. В нея са представени предмети от бита на видния българин, разказва се за него и делата му.  На първия етаж се помещава кафе-клуб, а на втория етаж работят уредниците на музея.

Художествена галерия "Серякова къща"
Художествената галерия "Серякова къща" в град Троян се помещава в родната къща на Ботевия четник, Георги Серяков, който загива през 1876 година на Милин Камък във Врачанския Балкан. През 1991 година сградата е дадена на Дружеството на троянските художници, които могат да я ползват като тяхно средище и художествена галерия. Къщата е паметник на културата от местно значение. Тя разполага с 5 изложбени зали. В тях се представят художествени творби, организират се творчески срещи, концерти и други. Художествена галерия "Серякова къща" е единствената галерия в град Троян.

Църквата "Св. Параскева"
Църквата е изградена през далечната 1835 година. През 1877 година е опожарена от турците, но след това е възстановена с волни пожертвования и помощи. Днес тя продължава да функционира като храм и паметник на културата и архитектурата. На 14 октомври е денят на Св. Петка-Параскева - божествената света пкровителка на град Троян. Това е и денят, който е обявен за празник на общината. Отврън и отвътре храмът е много интересен и красив.

Грънчарската работилница на Николай Йовков
Основата на грънчарския занаят поставя Йовко Баев Стоянов - най-възрастният в семейството. Синът му Стоян Йовков продължава традицията на рода в грънчарството. След него Николай Стоянов Йовков, неговият син, не спира дейността и се посвещава на семейния занаят. Той е награден с множество награди, включително „Сребърна хлопка”. Негови творби притежават и множество частни колекционери в различни държави в Европа. Грънчарската работилница е своеобразен музей, в който са събирани оригиналните колекции на четири поколения. Дъщерите на Николай Йовков, Ралица и Станислава Йовкови, също се занимават с грънчарство.