Фетие / ТУРЦИЯ

Разположение:
Фетхие е град и област на провинция  Мугла в  Егейски регион  на  Турция. Съвременната  Фетие се  намира  на мястото на древния град Telmessos, руините на който могат да се видят в града.
 
История:
Telmessos е най-важен град на Ликия , с писаната история започва в 5-ти век пр. Хр. Древна легенда обяснява произхода на името Telmessos както следва: Богът Аполон се влюбва в най-малката дъщеря на краля на Финикия, Агенор . Той се преобразява като малко куче и по този начин печели любовта на срамежлив, отнел дъщеря. След като се появява като красив мъж, те имат син, когото те наричат "Telmessos" (земя на светлината). Градът става част от Персийската империя след нахлуването на До 10-ти век, той започва да се нарича Макри, по името на острова, на входа на пристанището.
 
Развлечения:
Фетхие е един от известни в Турция и туристически центрове и е особено популярен през лятото. През последните десет години Фетие се превърна в магнит за туристите. Освен с приятният си топъл климат и природни красоти, туристите са привлечени от гостоприемството на местните хора.
Фетие е царството на спокойния уединен отдих в луксозни, аристократични клубни хотели и удивително чисто море.
Всички развлечения са концентрирани в самия Фетие. Това е едно очарователно градче с живописни къщи, магазинчета и отлични рибни ресторанти. В квартала Джалис се намира голямата дискотека, а плаващият ресторант «Бонсуар Йюзен» се слави с прекрасната си кухня и романтична обстановка. Даже обикновената разходка из Фетие е удоволствие, толкова е красив този град, приютен в закрит от ветровете залив, със своите яхти и рибарски лодки, с ниските хълмове, покрити ор борове и кедри, и с руините на средневековната рицарска крепост.
Залива Олю-Дениз ( което на турски означава «мъртво море» - толкова спокойна е тук водата ), на 16 км от Фетие. Олю-Дениз е световният център на параглайдинга
 

Търсене в/във Фетие

Подреди по :

Няма намерени записи в критериите Ви ! Можете да нулирате опциите за филтриране

Нагоре
<< < > >>