Становище на Касиа Тур

 
Уважаеми клиенти,
 
Уверяваме ви, че от първостепенно значение за нас е личното здраве на всеки от вас, а що се отнася до туристическата ни дейност - с грижа и отговорност ще направим това, което е по силите и във възможностите ни, за да бъдем във ваша помощ и ви съдействаме.
 
С оглед на продължената извънредна епидемична обстановка в Република България до 31.07.2020 г. по отношение разпространението на Корона вирус COVID-19 в страната, ние от екипа на Cassia TOUR бихме желали да ви уведомим, че продължават да бъдат в сила действията, които произтичат от тази ситуация и касаят нашите общи договорни отношения и предстоящи резервации.
 
За резервации на територията на България:
По заповед на Министъра на здравеопазването до указания своевременно срок хотелските комплекси на територията на страната ще останат затворени до постигане на изискуемите санитарно-хигиенни изисквания и разрешение да отворят врати за посетителите си. Както и това, дали даден хотел ще предприеме тези мерки и ще влезе в работен режим, ще се определя от мениджмънта на съответния хотел. Ако имате резервация в период, в който заради така създалата се епидемиологична ситуация в страната, хотелският комплекс все още не функционира, моля да ни уведомите, дали желаете да се възползвате от пререзервиране за следващ, по-късен период или очаквате възстановяване на сума, за да можем да придвижим желанието ви към конкретния хотел и задействаме процедурата. Отговорът и възможностите се съобразяват изцяло с позицията на хотела. За резервации, извън указания срок за форсмажорна ситуация, ще се спазват валидните правила и условия на съответния хотел.
 
За резервации в чужбина:
туристически пакети и индивидуални хотелски резервации, самолетни билети, трансфери, коли под наем и др.
 
Ако туристическият пакет по организирано групово пътуване е към държава и в период, в който България и /или/ приемащата страна е в епидемиологична здравна обстановка/извънредно положение и съответната е затворила границите си за пътуващи, се прилагат правилата за форсмажорни ситуации и се съблюдава позицията на съответния туроператор (включително превозвач до дадената локация), за което допълнително ще ви уведомим персонално.
Следвайки указанията и препоръките на Министерство на туризма предлагаме:
·       Да се пререзервира за период на пътуване до 31.12.2020 г. спрямо конкретните обявени дати и програми, към които спада дадения туристически пакет;
·       Да се удължи срокът за изпълнение на туристическия пакет до 31.12.2021 г. при актуализиране на цената и запазване на всички съществени условия, уговорени в договора за туристическо пътуване.
 
Избраната опция ще бъде добавена във вид на анекс към вече съществуващия договор за туристически пакет.
 
Ако организираният туристически пакет попада в период, извън този на обявеното епидемиологична здравна обстановка/извънредно положение, но вие желаете да промените резервацията за по-късен период, това е възможно с подписване на нов договор с актуални параметри и при условие че е реално изпълним в  желаните от вас нови дати.
В случай на анулация от ваша страна на резервации за периоди, извън епидемиологична здравна обстановка/обявеното извънредно положение, депозитите по „ранни записвания“, спрямо нашите правила и условия, са невъзвръщаеми. При така стеклите се обстоятелства, за да не загубите депозита си, можем да направим резервация за нов бъдещ период.
Ако организираният туристически продукт не е резервация по „ранни записвания“, се прилагат общите правила и условия в подписания договор.
 
Ако резервацията за индивидуално хотелско настаняване е към държава и в период, в който България и /или/ приемащата страна е в епидемиологична здравна обстановка/извънредно положение и съответната е затворила границите си за пътуващи, се прилагат правилата за форсмажорни ситуации и се изчаква позицията на съответния туроператор (доставчик на съответна услуга), който ще изясни възможностите за резервиране на нов период или замяна с друга туристическа услуга, за което допълнително ще ви уведомим персонално.
Следвайки указанията и препоръките на Министерство на туризма предлагаме:
·       Да се пререзервира за период на пътуване до 31.12.2020 г. като резервацията за хотел се актуализира ценово спрямо тарифите на новия период на пътуване;
·       Да се удължи срокът за изпълнение на резервацията за хотелско настаняване до 31.12.2021 г, като се актуализира ценово спрямо тарифите на новия период на пътуване.
 
Избраната опция ще бъде добавена във вид на анекс към вече съществуващия договор за резервация на хотелско настаняване.
 
По резервациите за самолетни билети,  молим ви да се осведомявате индивидуално за всеки издаден от нас билет, тъй като условията на всяка авиокомпания и тарифите, по които са издадени билетите, са строго специфични.   
 
Относно коли под наем – разглеждат се правилата и условията на дадения доставчик на услугата.
 
Относно медицинска застраховка в чужбина или „отмяна на пътуване“ - разглеждат се правилата и условията на дадения доставчик на услугата.
 
Скъпи клиенти и приятели,
Извоюваното доверие  и  професионална позиция на коректен партньор са изключително важни за нас. Уверяваме ви, че ще продължим да работим, защитавайки интересите ви, за да бъдем скоро отново заедно в пътешествията!
 
С оглед на последната актуална заповед от Министъра на здравеопазването от 15.07.2020 г. за удължение на извънредната епидемична обстановка до 31.07.2020 г.ви уведомяваме, че офисите ни в град Хасково и град Кърджали са работят и с удоволствие ще ви посрещнат в указаното ни работно време.
Офисите ни в град София и град Пловдив ще продължат все още да работят дистанционно чрез електронната ни поща: [email protected]както и на познатите ви телефони, посочени в нашия уеб сайт: www.cassiatour.bg
 
С уважение и пожелание да сте здрави!
От екипа на Касиа ТУР