Свети Влас / БЪЛГАРИЯ

Скътан в подножието на южните старопланински склонове по брега на морето, с изцяло южно изложение и с изглед към курорта Сл. бряг и град Несебър се намира град Свети Влас.
През XIV век селцето е наречено на името на покровителя на търговците и животновъдите Свети Влас. С това име е съществувал и манастир, опожаряван от многобройните набези на пирати. През 1886 година селото получава името Свети Влас.
От 2006-та година селото придобива статут на град. Свети Влас е едно от най-старите населени места в цялата община. Разположението на курортното градче, между планината и морето прави климата му подходящ за лечение на белодробни и костни заболявания. Плажът на Свети Влас е дълъг около 1 километър и покрит със ситен и златист ситен пясък. От курорта се наблюдават красиви залези и изгреви, незабравими панорамни гледки и изключително луксозни хотели. Толкова е близо до Слънчев бряг, че на практика те са едно цяло.
Местоположението на селището го поставя сред най-оживената туристическа зона на България.
В Св. Влас има голямо разнообразие от развлечения за посетителите. На плажовете с южно изложение можете да се отдадете на любимия си спорт, както и просто да се отпуснете и да се насладите на коктейл и масаж.
В сърцето на градчето се намират множество ресторанти, магазини и кафенета с панорамни гледки, които са идеални за приятна вечеря. Въпреки че в Св. Влас има нощни барове, ако искате да прекарате нощта в танци Слънчев бряг е само на няколко минути, като там нощният живот е по-бурен.
Свети Влас е известен с най-голямото яхтено пристанище на българското Черноморие.

Търсене в/във Свети Влас

Подреди по :

Няма намерени записи в критериите Ви ! Можете да нулирате опциите за филтриране

Нагоре
<< < > >>