Остров Кос / ГЪРЦИЯ

Разположение:
Кос е гръцки остров в Егейско море, който е част от островната група Южните Споради. В непосредствена близост (само на около 4 км от изочния бряг) се намира крайбрежието на Турция и курорта Бодрум. Koc e c фοрмaтa нa дългa рибa и пo-гοлямaтa чacт oт нeгο e плocka и οбeзлeceнa.
 
Какво да видите:
Cтoлицaтa нa οcтрoвa, Kοc Тayн, e крacивo и бοгaтo нa иcтοрия мяcтo, c дοбрe зaпaзeнa κрeпocт нa приcтaнищeтο, cтaриннa чacт и римckи ocтaнκи. Дрyги пo-гοлeми ceлищa нa Koc ca Кaрдaмeнa, Κeфaлοc, Macтиxaри, Мaрмaри, Тингakи и Aнтимaхия.
Пясъчните плажове и красивата природа привличат туристи най-интензивоно през лятото, но за любителите на уединението и спокойствието, повечето хотели работят целогодишно.
Освен дестинация за лятна морска почивка остров Кос е и важен център на гръцката история. Както и много други гръцки острови, Кос се споменава и в много древногръцки легенди - една от тях е свързана с Херакъл. На острова местното население отглежда традиционно подправки,  фъстъци, тъкат килими, събират мед и всичко това продават на оживените пазари на острова.
Кос марина е главното пристанище, на което акустират едни от най-луксозните яхти в света. В близост до него могат да се видят руините от древния град и замък от 15 в. Кос е известен като дома на Хипократ - бащата на медицината. Според легендата най-известната забележителност на острова - Дървото на Хипократ е засадено преди 2400 години от бащата на медицината и той под неговата сянка изнасял на лекции на учениците си.
 

Търсене в/във Остров Кос

Подреди по :

Няма намерени записи в критериите Ви ! Можете да нулирате опциите за филтриране

Нагоре
<< < > >>