Аспровалта / ГЪРЦИЯ

Разположение:
Точно в сърцето на залива Стримоникос, в близост до националната магистрала Солун-Кавала и зелено-синьото Егейско море се намира село Аспровалта. Буквалният превод на името на града означава „бяла долина“. Разположен е на равно разстояние от Солун и Кавала (около 80 км.).
Днес населението на Аспровалта е повече от 3000 души и е част от бившата община Агиос Георгиос. Аспровалта е най-популярната дестинация за ваканция в региона и посреща хиляди посетители всяко лято.
Чистият, добре организиран плаж на Аспровалта, който се простира на обща дължина от 7 км, както и разнообразието от туристическите обекти гарантират прекрасна и незабравима почивка. Аспровалта е предпочитана от българите дестинация за почивка през уикендите, защото е разположена близко до границата. В курортното градче всяка втора къща е хотел или предлага стаи под наем.
 
Развлечения:
Аспровалта предлага много и разнообразни забавления за всички възрасти, като например водни спортове, ресторанти на всеки ъгъл, които предлагат прясна риба, увеселителни центрове за цялото семейство, плажни барове, кафе-барове, клубове и активен нощен живот. Можете да откриете повечето от местните забележителности, докато се разхождате по брега на морето и живописната пешеходна пътека на селото, както и по многобройните улички около центъра на селото Аспровалта. Всичко споменато по-горе, кристално чистото море, туристическите услуги и красивата зона за разходка на селото са най-добрите причини да прекарате ваканцията си в Аспровалта.
Точно до Аспровалта е село Неа Врасна, до което може да стигнете и пеша, разхождайки се по крайбрежния път само за 20-ина минути. Също така изгревът на залива Стримоникос е една от основните атракции. Цветовете на морския хоризонт са изумителни като рисуват изключително красиви пейзажи.
Също така в Аспровалта могат да се видят различни забележителности и интересни места. Общинската сграда Агриос Георгиос е едно от тях. Можете да разгледате и етнографският музей на града и църквата „Свети Георги“, където се намира иконата на Свети Георги, която е донесена от бегълците от Мала Азия. Иконата датира от XVI –XVII век. 

Търсене в/във Аспровалта

Подреди по :

Няма намерени записи в критериите Ви ! Можете да нулирате опциите за филтриране

Нагоре
<< < > >>