Аркутино / БЪЛГАРИЯ

Аркутино или още наричано Мечешкото блато е блато-лагуна в Бургаска област, община Приморско. Блатото е част от резерват Ропотамо. То е по естествен начин отделено от черноморското крайбрежие  чрез пясъчни дюни, като на плажната ивица вирее пясъчна лилия. Плажът срещу блатото също се нарича Аркутино. Водата е много чиста и дори може да видите как рибките плуват в нея. Има сърф училище и заведения на плажа. До плажната ивица се стига по дървена пътечка, разположена между пясъчните дюни. Самата ивица е просторна и сякаш безкрайно дълга. Има място за всички посетители, дори и в пиковите летни месеци. Предлагат се места с разположени платени чадъри, но и възможност за поставяне на собствени. 
От залива се разкрива прекрасна гледка към остров Свети Тома - единственото място в България, където се срещат диворастящи кактуси от род Opuntia. Само една част от водната площ на Аркутино е открита, останалата е покрита с гъста водна и блатна растителност, представена от различни видове водна леща, блатно кокиче, ежова главица, ръждавец и др. Блатото обитава рядка риба- джудже гамбузия.
Аркутино е основната междинна спирка на птиците по прелетния път Виа Понтика.
Туристите предпочитат това място заради спокойствието, страхотния залив и невероятните гледки, които се откриват, кристално чистата вода, пясъчни дюни и релакс за една заслужена лятна почивка на море. Изберете Аркутино за вашата почивка на море.

Търсене в/във Аркутино

Подреди по :

Няма намерени записи в критериите Ви ! Можете да нулирате опциите за филтриране

Нагоре
<< < > >>