Нова Година - Виена

Tранспорт: Самолет / 5 Дни

Програма

ПЪРВИ ДЕН: 30.12.2021 – 16.45 – 17.30 - полет София – Виена. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 31.12.2021 – Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободно време. По желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 49 лв. за възрастни и 22 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и  т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Възможност за новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 01.01.2022 – Закуска. Свободен ден. По желание - посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 56 лв. за възрастни и 46 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Свободен следобед. Възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) – цена 63 лв. на човек. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 02.01.2022 – Закуска. Свободен ден. По желание - факултативна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 64 лв на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 10 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град – посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, Бургтеатър, историческото кафене Ландман, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж.  Следобед - по желание  - разглеждане с екскурзовод на Музея на изящните изкуства – доплащане 56 лв. за възрастни и 46 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 03.01.2022 – Закуска. Свободно време. 12:00 ч. – трансфер до летището. 14.45 – 17.25 - полет Виена – София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Цени и дати

хотели
30.12.2021 - 03.01.2022 1,055 лв. Резервирай

Допълнителни услуги

УСЛУГА ЦЕНА
Двореца Шьонбрун с входна такса
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
56 лв.
46 лв.
Виенско вълшебство
64 лв.
Съкровищницата на Хабсбургите
Цена за възрастен Цена за дете до 18 г.
49 лв.
22 лв.
Музея на изящните изкуства
Цена за възрастен Цена за дете до 18 г.
56 лв.
46 лв.
Концерт в Ауерсперг
63 лв.
Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
56 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
92 лв.

Цената включва

 • - Самолетен билет;
 • - Летищни такси;
 • - 1 бр. ръчен багаж до 10 кг с размери 40х30х20 см;
 • - Трансфери летище - хотел - летище;
 • - 4 нощувки със закуски в избрания централноразположен хотел;
 • - Трансфери летище – хотел – летище;
 • - Пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български.

Цената не включва

 • - Новогодишна вечеря;
 • - Разглеждане на двореца Шьонбрун;
 • - Разглеждане на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“;
 • - Пешеходна разходка „Виенско вълшебство“;
 • - Разглеждане на Музея на изящните изкуства;
 • - Билети за концерт в двореца Ауерсперг; Програма „Виенско вълшебство“; Билет за концерт;
 • - Таксите за вход в музеи;
 • - Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • - Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • - Застраховка „Oтмяна на пътуване“;
 • - PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
 • - Разходи от личен характер.

Полезна информация

  хотели

  • Категория A: хотел A&O WIEN HAUPTBAHNHOF** се намира зад Централната гара на Виена, на 15 мин. пеша от двореца Белведере, на 30 мин. пеша от пл. „Кралплац”, на 35 мин. пеша от Виенската опера и „Кертнерщрасе“, най-близка спирка на метро Sudtiroler Platz;
   Категория B: хотел Ibis Mariahilf*** се намира на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”;
   Категория C: хотел Novum Prinz Eugen**** се намира на 5 мин. пеша от двореца Белведере, на 20 мин. пеша от пл. „Кралплац”, на 25 мин. пеша от Виенската опера и „Кертнерщрасе“;
   Категория D: хотел Graben**** се намира в сърцето на старата част на Виена, в непосредствена близост до ул. „Грабен“, катедралата „Св. Стефан“, ул. „Кертнерщрасе“.

 • Варианти за новогодишна вечеря ще бъдат публикувани след 15.11.2021.  Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети и хотелските резервации по специалните тарифи.  Забележки:
  • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през септември 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно;

  • Възможно е през декември 2021 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.  Билети за Виенската опера и за Фолксопер: При заявка от страна на клиентите, туроператора може да закупи билети за Виенската опера и за Фолксопер.  Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.