Отново Рим

Tранспорт: Самолет / 5 Дни

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 06:45 ч. - 07:30 ч. – полет София - Рим. Трансфер до центъра на града. Пешеходна обиколка „Класически Рим” (включена в пакетната цена) с екскурзовод на български език: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Сутринта - по желание пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания” с доплащане 45 лв. и при предварителна заявка от България. Обиколката се провежда при минимум 8 участника и е необходимо използването на градски транспорт. Следобед - по жeлание факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” с доплащане 39 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Сутринта - по желание факултативна програма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 43 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника  Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватикански музеи с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката започва от входа на Ватиканските музеи и е необходимо използването на градски транспорт. Цената включва входна такса за музеите, такса резервация, екскурзовод на български по време на визитата, слушалки в музеите и базиликата „Св. Петър“. Обиколката се провежда при минимум 8 участника и е необходимо използването на градски транспорт (местата за посещение са ограничени – групата може да е от максимум 35 човека; записваме до изчерпване на местата). Свободно време. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. 15:55 ч. – 18:35 ч. – полет Рим – София.
Забележка: Часовете на полетите на Райънеър са обявени по разписанието на авиокомпанията през май 2021. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Цени и дати

хотели
24.09.2021 - 28.09.2021 655 лв. Резервирай
08.10.2021 - 12.10.2021 695 лв. Резервирай

Допълнителни услуги

УСЛУГА ЦЕНА
Бароков Рим
45 лв.
Три базилики в Рим
39 лв.
Цветовете и ароматите на Рим
43 лв.
Ватикана
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
95 лв.
75 лв.
Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
56 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
92 лв.

Цената включва

 • - Самолетен билет с авиокомпания Райънеър;
 • - Летищни такси, предварително чекиране и запазени места;
 • - Ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40х20х25 см;
 • - Трансфер летище – хотел – летище;
 • - 4 нощувки със закуски;
 • - Пешеходна обиколка „Класически Рим”.

Цената не включва

 • - Посещение на Ватикана и Ватикански музеи;
 • - Пешеходна обиколка „Бароков Рим;
 • - Пешеходна обиколка „Три базилики“;
 • - Пешеходна обиколка „Цветове и аромати на Рим“;
 • - Слушалки по време на обиколките;
 • - Чекиран багаж;
 • - Градска такса;
 • - Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро - 2 лв на човек на ден;
 • - Таксите за вход в музеи, градски транспорт и пр.;
 • - PCR или друг тест (ако е необходим);
 • - Разходи от личен характер.

Полезна информация

  хотели
 • Хотел Torino **** - разположен в историческия център на Рим, на 5 мин. пеша от базиликата „Санта Мария Маджоре“.


 • Настоящите цени са актуални до изчерпване на резервираните места за настаняване и самолетни билети.  Забележка: Часовете на полетите на Райънеър са обявени по разписанието на авиокомпанията през май 2021. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.  ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.  Билети за Римската опера: при заявка от страна на клиентите туроператорът може да закупи билети за представление на Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета.  Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.