LEFKAS HOTEL / ОСТРОВ ЛЕФКАДА / ГЪРЦИЯ star star star

LEFKAS HOTEL star star star

ОСТРОВ ЛЕФКАДА / ГЪРЦИЯ

Тип стаи

Програма

Условия

ЦЕНИТЕ СА В ЛЕВА И ВКЛЮЧВАТ:
·       Съответният брой нощувки в избрания хотел, тип помещение  и вид изхранване;
·       Обслужване на място от представител на фирмата партньор /само при организирани групови пътувания.
  
ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
·       Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” (извън България) с покритие 10 000 евро – 1,20 лв. на човек на ден за лица до 70 години, (за деца до 17.99 години -30% отстъпка, за лица над 70 и до 85 години 100% доп. увеличение);
·       Застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по – малко от 10 дни. Цената на застраховка „Отмяна на пътуване“ зависи от стойността на закупения пакет, възрастта на туриста и датата на приключване на туристическите услуги;
·       Допълнителни мероприятия и екскурзии, предлагани на място;
·       Туристическа такса/данък, когато е упоменат извън параметрите, включени в цената, за дадената дестинация, се заплаща допълнително в упоменатия ред при пристигане/напускане на хотела на рецепция;
·       Допълнителни услуги, някои празнични и тематични вечери и мероприятия (опционални или задължителни).
·       Разходи от личен характер.
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
Моля да имате предвид, че предложенията не са обвързани с предварителна резервация. Цените и наличностите  са актуални към момента на изготвяне на офертата  и не са гарантирани до създаване на резервация.
 
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
·       Трите имена на български и латински език, EГН, дата на раждане на всеки турист;
·       Депозит в размер от 30% до 70% от общата дължима сума в зависимост от предлаганата дестинация при записване по стандартните ни предложения;
·       Доплащане до 21 дни преди датата на пътуване.
 
УСЛОВИЯ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ:
·       Обявените цени, с включена отстъпка за ранно записване, са валидни при резервация и плащане, описани конкретно за всеки хотел;
·       При промяна или анулация на резервация, направена и потвърдена по промоционалните цени за ранни записвания, се прилагат обявените от хотела условия.
 
УСЛОВИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ:
·       Настаняването в хотелите става стандартно след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 12.00 часа, моля да се информирате на рецепция;
·       По регламент при настаняване в хотели с включено изхранване, консумацията, както и ползването на включени услуги, са съобразени с часовете на настаняване и освобождаване, за които е в сила резервацията. Извън престоя може да бъде изискано допълнително заплащане;
·       Настаняването в стая със специфични параметри - изглед към морето, в основна част на хотела или др., става само в случаите, когато са гарантирани със съответното доплащане.
 
ЛЕГЕНДА:
·       RO (Room Only), RR(Room Rate), OB (Only Bed) – Без изхранване;
·       BB (Bed&Breakfast) - нощувка+закуска (безплатни напитки само по време на закуската: чай, кафе, вода);
·       HB (Half Board) - полупансион: нощувка+закуска+вечеря (безплатни напитки само по време на закуската: чай, кафе, вода);
·       FB (Full Board) – пълен пансион: нощувка+закуска+обяд+вечеря (безплатни напитки само по време на закуската: чай, кафе, вода);
·       AI (All Inclusive) - всичко включено в цената: пълен пансион+алкохолни и безалкохолни напитки местно производство;
·       UAI (Ultra All Inclusive) - всичко включено в цената: пълен пансион+някои вносни алкохолни напитки+някои допълнителни услуги по усмотрение на администрацията на хотела.

LEFKAS HOTEL star star star

ОСТРОВ ЛЕФКАДА / ГЪРЦИЯ

LEFKAS HOTEL star star star

ОСТРОВ ЛЕФКАДА / ГЪРЦИЯ

LEFKAS HOTEL star star star

ОСТРОВ ЛЕФКАДА / ГЪРЦИЯ

Хотелски услуги

LEFKAS HOTEL star star star

ОСТРОВ ЛЕФКАДА / ГЪРЦИЯ

Остров Лефкада

Разположение:
Остров Лефкада или наричан още Лефкас, се намира в Гърция и е четвъртият по големина остров в Йонийско море, след Кефалоня, Корфу и Закинтос. Разположен е над островите Итака и Кефалония, много близо до северозападния бряг на Аитолоакарания, от който е разделен от лагуна. До острова може да се стигне с автомобил и ферибот. Островът се характеризира с планински терен и вечнозелена богата растителност, което го прави различен от повечето гръцки острови.
Според легенда островът е бил сватбен подарък от бащата на Орфей за бащата на Пенелопа.
Името на Лефкада (означава "бяло") идва от забележителните стръмни бели скали на нос Лефката, който се намира на южния бряг на острова. Островът е културен център на Йонийския регион с много исторически забележителности. Плажът на Василики се счита за един от най добрите в света за почитателите на водните спортове. Плажовете са покрити с пясък и ситни камъчета.
Все повече българи избират гръцкият остров Лефкада за своята лятна почивка и причините са много – екзотичен е, евтин е и е сравнително лесно достъпен.
 
Климат:
Най-подходящите месеци за тази дестинация са юни и септември, ако не искате да попаднете в 40-градусовите жеги на юли и август. Освен това офертите през септември са наистина много изгодни, а времето си е топло за нашите разбирания – около 30 градуса.
 
Какво да видите:
Столицата, град Лефкада е много красива, чиста и приятна за разходки и романтични вечери.
От градчето Нидри тръгват различни туристически кораби, с които можете да обиколите другите по-близки острови като Итака, Скорпио, Кефалония, Мадури и Меганиси и то за не много пари и да видите красиви морски пещери, делфини, както и да поплувате в различни заливи.
От най-южния град Василики пък има ферибот до Кефалония и по-точно до живописното градче Фискардо. То е във венециански стил, изпълнено е с цветя и е единственото оцеляло място на острова при разрушителното земетресение през 1953, така че също си заслужава да бъде видяно.
Колкото до хотелите тук, като че ли няма Ultra All Inclusive. На Лефкада е по-интересно да си наемете къща или да спите в малко хотелче, което да ви предложи най-много закуска.
 
Кухня:
Почти всички ресторанти предлагат традиционна, гръцка кухня, качествении прясно уловени морски специалитети и риба, както и италианска кухня. Да пицата на пещ тук е нещо често срещано, защото островът е пълен с италианци, които идват с ферибот от Бриндизи до Игуменица. За тях тук е по-евтино в сравнение с курортите им по Адриатическо море, а и самите те признават, че Йонийско море е по-чисто и по-синьо.
На острова имат страхотни пекарни с какви ли не закуски и изкушения, с които можете да засищате глада си през деня, а вечер да си позволявате една наистина вкусна и качествена гощавка в някое от безбройните им ресторанти.
 
Плажове:
На Лефкада, твърдят местните, се намират най-красивите плажове в Йонийско море и вероятно е така. Те са разположени в западната част на острова и са достъпни най-вече с кола. Вероятно сте ги виждали по снимките - стръмни бели скали, тюркоазено-синьо море с бяла пяна и жълт пясък, който на места преминава в дребни, овални камъчета. До най-хубавите плажове Порто Кацики и Егремни ще трябва да слизате и по стотици стъпала надолу, но усилията си заслужават – ще се почувствате, сякаш се намирате на екзотичен, далечен континент!
Проблемът е, че на тези плажове обикновено има големи вълни и не е много подходящо място за малки деца. Същото важи и за фантастичните плажове Катизма и Агиос Никитас. Най-хубавият плаж за семейства с малки деца е Микрос Гиалос – голям, плитък залив, без вятър и вълни и с кристално чиста вода.
Интересното е, че плажовете на изток са съвсем различни от плажовете от другата страна на острова. Морето тук е спокойно като езеро, водата е по-бяла, плажовете са по каменисти, но не толкова впечатляващи.

});